Klop, klop!

Het Bankjes Collectief is een collectief wat als doel heeft dat buurtbewoners met elkaar in contact komen. Het wordt steeds minder vanzelfsprekend om mensen uit de buurt te ontmoeten. Buurtbewoners leven vaak langs elkaar heen en verbinding is niet meer vanzelfsprekend.

De stoep vormt de perfecte ontmoetingsruimte. Op de stoep kom je iedereen tegen. Daarom is ons concept ook op straat. Om je buren te leren kennen is de voordeur een symbool van het begin van het contact. Als de deur openstaat voel je je welkom, ook al weet je nooit wat er zich achter een deur afspeelt. Daarom gaan we de deuren uit deze wijk als het middel gebruiken om met elkaar in contact te komen. Op de deuren worden spellen afgebeeld, die de mensen uit de buurt met elkaar kunnen spelen. Sommige deuren kun je kantelen of draaien, zo zie je nog niet gelijk wat er 'achter de deur' zit.  

Dit project was tijdens een projectweek een opdracht voor 10 teams van ieder 9 studenten. Mijn team bestond uit Katinka Sanders, Simone Jeltes, Charlotte Baes, Cato Hebels, Demi van der Linden, Ayla Bartels, Jessica van der Helm, Madeleine Bel en ikzelf.

De teams kregen de opdracht om een concept uit te werken voor het bankjescollectief, met als randvoorwaarden: verbindend, speels, creatief en haalbaar/realistisch. Van de tien groepen zijn er drie geselecteerd om dit project te realiseren, waaronder mijn team. Wij zullen het project realiseren op 1&2 juli 2017 in de Javabuurt in Amsterdam. Iedereen is van harte welkom!

Locatie en route

Het event zal plaatsvinden in de Javabuurt in Amsterdam.

Reclame maken

Om mensen te informeren hebben we posters die we ophangen in de stad en deurklinkhangers ontworpen met de informatie.

Introductie

Ons concept is dat we de Amsterdamse deuren als middel gebruik om de buurt met elkaar in contact te laten komen.

Collage

Onze doelgroep is de jongere kinderen en de oudere gepensioneerden. Deze mensen vinden het leuk om spellen te spelen.

Het product

We hebben zes deuren ontworpen die ieder een eigen spel heeft om op te spelen.

Hoe we dit gaan uitvoeren

Op social media zullen we mensen informeren met ons concept door een hashtag en campagne te uiten.