Constructivistische kledingcollectie AW15/16.

Deze collectie is geïnspireerd op de constructivistische stroming (1919-1934). Het constructivisme wordt gekenmerkt door geometrische en abstracte vormen. Daarnaast heb ik voor deze collectie ook twee invloedrijke modeontwerpers onderzocht: Prada en Varvara Stepanova. Deze ontwerpers heb ik als uitgangspunt gebruikt voor de silhouetten, kleuren en dessins.  

Prada is tot op heden een erg populair en invloedrijk merk. Varvara Stepanova (1894-1958) was een Russische kledingontwerpster, dessinontwerpster en kunstenares tijdens de constructivistische stroming. Prada is modieus, een tikkeltje futuristisch, en gebruikt vaak prachtige dessins. Ik ontdekte een duidelijke link tussen de dessins van Prada (vooral bij AW12/13) en de dessins van Varvara. De patronen zijn bij beide ontwerpers kleurrijk en de kleuren blauw, groen, rood en geel komen vaak bij beide voor. Varvara heeft ook veel gebruikgemaakt van zwart en wit. Prada gebruikt vaak wat donkerder kleuren, wat iets stoerder overkomt. 

De mix van het constructivisme, Prada en Varvara Stepanova heb ik toegepast in de ontwikkeling van een nieuwe kledingcollectie, een moderne constructivistische kledinglijn voor de herfst/wintercollectie van 2015/2016.

Silhouette 1/8

Silhouette 2/8

Silhouette 3/8

Silhouette 4/8

Silhouette 5/8

Silhouette 6/8

Silhouette 7/8

Silhouette 8/8

Sfeer moodboard Prada

Sfeer moodboard Varvara Stepanova

Informatief moodboard Prada

Informatief moodboard Varvara Stepanova