A Rebellious Fairytale Story.

RED Valentino is het ready to wear label van het modehuis Valentino, opgericht in 2013. Bij deze opdracht werd gevraagd om een woord te koppelen aan je merk en dat woord te verwerken in een collectie en een foto shoot. Mijn woord was ‘wispelturig’. Daarom heb ik wispelturige elementen toegepast in de collectie en de foto shoot voor RED Valentino.

Ik definieer een wispelturig persoon als iemand die telkens iets anders wenst, snel keuzes bijstelt of van stemming wisselt. Daarom is de kleding die de modellen dragen een onverwachte mix, waarbij de indruk ontstaat dat die persoon niet in één stijl gekleed is en daarom gekke contrasten draagt. Bijvoorbeeld een sportief shirtje met een romantische jurk, een prinsessenrokje met een kort topje, etc. 

Deze stijl geeft weer dat jongeren meisjes grenzen opzoeken. Een beetje brutaal, stoer en rebels zijn en dat gevoel moet (subtiel) te zien zijn in de shoot. Bij deze opdracht heb ik samengewerkt met fotografe Landa Penders, visagiste Feline Koene en model Sarah Fool. Locatie was het Kurhaus in Scheveningen.

Magazine collectie Red Valentino

Briefing voor de fotoshoot voor de fotograaf, visagist en het model.