Ressemblance & Remedio.

Voor het vak kleur- en materiaalstyling was de opdracht twee concepten uit te werken in de vorm van een restaurant. Daarvoor heb ik de concepten Ressemblance en Remedio uitgewerkt in een moodboard, kleurkaart en materialen. Het latijnse woord Ressemblance betekent overeenkomst en Remedio betekent geneesmiddel.

Ressemblance
Het genderless aspect heeft een grote invloed in de huidige maatschappij. De term genderless wordt gebruikt voor mensen die zich niet typisch mannelijk of vrouwelijk voelen, de kledingstijl en het uiterlijk zitten van deze mannen en vrouwen veel dichter bij elkaar. Omdat deze nieuwe groep mensen groeit, ontstaat er nog veel meer dan alleen genderloze kledinglijnen. Daarom leek het mij interessant om in deze stijl mijn concept voor een restaurant te visualiseren. 

Remedio
Tegenwoordig wordt alles om ons heen mobieler. We hoeven niet veel meer te bewegen, traplopen wordt stilstaan op een roltrap en afstanden worden veelal met de auto gedaan. Ook in het huishouden hoeven we steeds minder intensief te werken. De huidige werkplek is achter de computer op een stoel, zonder arbeidsintensieve handelingen. Omdat hierdoor onze gezondheid achteruit gaat en we minder moeten eten dan wanneer we veel zouden bewegen, moeten we onze voeding aanpassen. Voedsel moet meer gezien worden als een natuurlijk medicijn voor je lichaam. In dit concept wil ik laten zien wat voedsel met je doet in de positieve zin en hiermee een bewuste voedingsstijl neer te zetten. 

Kleurkaart van concept Ressemblance

Kleurkaart van concept Remedio.

Materialenkaart van het concept Ressemblance

Materialenkaart van het concept Remedio

Materialenkaart van het concept Remedio

Materialenkaart van het concept Remedio